Raspberry Pi Pirate Radio

Merhaba arkadaşlar ,

Bildiğimiz üzere bu küçük canavar bize bir çok şey sunuyor. Raspberry pi projelerini araştırırken gözüme çarpan bu projeyi hemen sizlerle paylaşmak istedim. Anladıgım kadarıyla cok hızlı ve kullanışlı bir radio station a sahip olabiliyoruz. Sırayla adımları izleyelim ,

Hi guys ,

I ‘ll speak about Raspberry Pi Pirate radio. While I was searching on the internet about Raspberry Pi project I came across this site. And I add some Turkish explanation to my blog which will be useful for our colleague. You can click the “site” link and follow the explanation.

Happy coding 🙂


1-) Elinizde ki sd card ınızı biçimlendiriniz ,

2-)Windisk Imagerı indirin –> indirmek için tıklayınız.

3-)Pirate radio için tüm ayarların yapılmıs olduğu image dosyasını indirin –> indirmek için tıklayınız

4-)İndirme işleriniz bittiğinde Win32DiskImager ile indirmiş oldugunuz image dosyanızı sd card ınıza yazın. Bu konuda bilginiz yok ise bu linki takip edebilirsiniz.

5-)Yazma işleminiz bittiğinde sd cardı Raspberry ‘ e yerleştirip güç veriniz.

6-)WinSCP yi indiriniz –> indirmek için tıklayınız

7-)WinSCP yi indirdikten sonra acınız ve root olarak login olunuz.

😎 Root olarak login olduktan sonra root dizininde “pirateradio” olarak bir klasör acınız ve buraya mp3 lerinizi tasıyınız.

9-)Daha sonra “pirateradio.config” dosyasını acınız.

10-)Tüm değişiklerinizi yaptıktan sonra kaydedip bu dosyayı kapatınız.

11-)Bu arada kendi antenimizi yapmamız gerekiyor. Türk usulü bir tel alıp GPIO4 ve ya Pin 7 ye bağlayınız 🙂

12-)Bu işlemleri yaptıkdan sonra gücü tekrar verip yayın kanalında beklememiz gerekiyor. Bir kaç dakika içinde listemiz çalmaya başlayacaktır 🙂

Bu projeyi kendim yapmadım başta da belirttiğim üzere internet üzerinde gezinirken buldugum bir proje ve Türkçe olarak da yayınlamak istedim. Yazının gerçek hali için bu linki takip edebilirsiniz.

Vakit ayırıp bu proje üzerinde çalışan olursa sonuçları burada yorum olarak paylaşırsa , yasanmıs olan sıkıntıları da dahil, aramızda ki bilgi alışverişini güçlendirmiş oluruz.

İyi çalışmalar 🙂

Yorum bırakın